2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Les
Home Werk In Progressie Portfolio Contact
2011
Hier zul je commentaar, foto's van de progressie en foto's van de eindresultaten van de werken vinden die ik heb beëindigd in het jaar 2011. Klik op de foto's om te vergroten!

Gebroken hart
1. Voortgekomen uit de vraag om een tekening met als uitgangspunt een hart.
foto

foto

foto

foto

foto

foto

Beestje
1. Digitaal beetje aan het klungelen.
2. /
foto

Periton
1. Pyrton in wording. Achtergrond was een flink gevecht. Voornemen: Meer lucht oefenen! Wolken kunnen echt awesome zijn bij een aquarel en dat heb ik er nu helaas niet uit kunnen halen.
Ben wel tevreden met de vorm van de pyrton.
2. Vleugel is eenvoudig, maar oké uitgevallen. Vond 'm wel af zo.
foto

foto

De ontmoeting
1. Lijnenwerk.
2. /
foto

foto

foto

foto

Kleintje
Kleintje
1. Lijnentekening. Helaas een vlekje op de manen gekomen. Ik weet nog niet of ik die weg ga halen.
2. Begin met inkleuren.
3. Was leuk om te doen! Alleen die grassprieten invullen was wel een klus. En de lucht daarachter.
foto

foto

foto

foto

Psycho
Ecoline + oost-indische inkt. Eigen creatie :)
foto

foto

foto

Alert
1 | 2 >>
1. Na in de lengte te zijn begonnen kwamen we tot de conclusie dat ik beter in de breedte kon werken. De wens van de opdrachtgeefster was ook een soortgelijk portret van een uil als "Ondeugend Ransuiltje" (zie fotoboek Birds&Bugs). Vandaar dat ik opnieuw ben begonnen. En ik moet zeggen dat deze versie me al een stuk beter bevalt! De ogen zijn wat beter in proportie en ik ben natuurlijk al een stukje verder.
2. Beetje aan achtergrond/silhouet gewerkt. Oortje heb ik kleiner gemaakt door een beetje weg te vegen en de achtergrond ervoor te zetten.
3. Beetje aan kopje gewerkt. Aan borst begonnen. Begin frustraties te hebben wat betreft de achtergrond...
4. Aan borst gewerkt. Beeld begint al te komen!
5. Achtergrond is een heel gevecht geweest. Krijg het ook niet mooi op de foto, maar vind het nu duidelijk een geheel worden. Alleen linksboven wil ik nog wat aan de achtergrond gaan doen, en de uil krijgt nog wat meer details. Eind is in zicht!
6. Achtergrond klaar (baal er alleen van dat de kleuren erg vaal worden op sommige plaatsen), wat meer kleur in de uil, her en der wat veertjes en details. Even de reactie van de opdrachtgever afwachten en dan op naar de volgende!
foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

Mesdames
1. Altijd na het studeren, voordat ik ga slapen, zoek ik even afleiding. Ik wilde nog wat schapenkaartjes tekenen, en heb daar wat voor geschetst, totdat dit idee in mijn geestesoog verscheen. Vond het wel de moeite waard om er een aquarelletje van te maken. Tot zover de lijntekening met al wat details ingekleurd...
2. Inkleuren met aquarel, was leuk om te doen! Nog wat kleine details toegevoegd die ik was vergeten. Nou kan deze ook in de map!
foto